Wie is Hendriks Bedrijfskleding?

Bedrijfskleding moet gewoon GOED zijn! Daar staan we bij Hendriks bedrijfskleding voor!

Maar met wie doe je dan zaken? Met mij! Korte lijnen, een aanspreekpunt, alle aandacht.  Ik zal mij voorstellen;  ik ben Femke Hendriks,  moeder, onderneemster, ex militair.  Tijdens mijn werk als leidinggevende militair heb ik zelf 19 jaar lang mogen ervaren hoe essentieel bedrijfskleding is. Toen ik begon bij Defensie was er nog niet zulke goede kleding als dat er nu wordt aangeschaft. Ik heb het allemaal meegemaakt: koude handen en voeten, natte doorgelekte kleding, en slechtzittende (mannen) kleding waar ik niet prettig in werkte, oververhitting door teveel kleding… Ik weet wat voor een effect het heeft je en op de werkzaamheden die je moet uitvoeren. Zittend op een heftruck, dagen lang buiten werken of in en uit een vrachtwagen klimmen, werkend in de modder.. Door deze ervaring, met de aanvullende opleidingen in ADR, nomeringen en productkennis help ik bedrijven om de beste bedrijfskleding aan te schaffen. Met mij doe je zaken. Ik houd van eerlijkheid, openheid en een langdurige zakelijke relatie opbouwen met mijn klanten.

Wie is wij?

Ondanks dat Hendriks bedrijfskleding een eenmanszaak is,  praat ik toch over wij.

WIJ:

  • de specialisten die ik raadpleeg met alle kennis van normering en veiligheid,
  • de leveranciers van de merken waarmee ik nauw samenwerk,
  • onze partner grafisch ontwerpster van Get to the point! Elisah.
  • onze leveranciers van high end bedrukking en borduring waarbij wij grote oplages uitbesteden.

En achter de schermen onze Manon van de administratie en Brigit van afdeling bedrukking en borduring. Samen vormen wij Hendriks bedrijfskleding.

Onlangs werd ik geintervieuwd door Gemeente Overbetuwe.

Bij Hendriks bedrijfskleding in Heteren kan je sinds 2017 terecht voor bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkschoenen, bedrukken en borduren. Eigenaresse Femke Hendriks begon ooit met het bedrukken van kleding en droomde er stiekem van om daar haar werk van te maken. Na hard werken, het maken van lastige beslissingen en hulp gericht op ondernemers is haar droom nu haar baan geworden. Omdat we het als gemeente belangrijk vinden om startende ondernemers te helpen, hebben we Femke gevraagd hoe zij haar bedrijf heeft opgestart.

Het bedrukken van kleding en bedrijfskleding begon voor Femke als een hobby. In 2017 begon ze haar bedrijf vanuit huis naast haar baan bij Defensie, maar dat werd toch wel erg druk. Zou ze haar baan na 18 jaar als beroepsmilitair opzeggen en het avontuur aangaan? Was dit echt wat ze wilde? Paste deze keuze binnen haar gezinsleven? Zou het financieel allemaal gaan lukken? Dat was een lastige keuze. Femke hakte de knoop door en besloot met Hendriks bedrijfskleding verder te gaan. Ze kreeg daarbij hulp van een coach en deed mee aan een traject waarbij ze leerde wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een nieuwe onderneming. Daar kwamen hele praktische dingen voorbij, zoals het maken van een business model, maar ook het ontdekken van je sterke kanten.

Alle begin is moeilijk

“Het is zeker niet altijd makkelijk om je eigen onderneming te starten”, aldus Femke. “Je komt soms voor dichte deuren te staan en dan moet je toch positief blijven. Daar is doorzettingsvermogen voor nodig. Je moet blijven investeren. Niet alleen financieel, maar ook in het vergroten van je netwerk en in je eigen ontwikkelingen”. “Sta je stil, dan kom je nergens”. Natuurlijk doe je ook wel eens dingen die later niet de beste keuze blijken te zijn. Dat is niet erg. Daar leer je alleen maar van.

Femke noemt timemanagement als belangrijk punt: “Als je je werk leuk vindt, werk je al gauw meer dan je in de gaten hebt. Je bent als zelfstandig ondernemer flexibeler, maar moet niet vergeten ook je rust te pakken.” Je kunt niet alles alleen doen. Daarom is het goed sommige diensten uit te besteden. Zo doet een zelfstandig ondernemer de administratie van Hendriks bedrijfskleding. “Omdat ik weet hoe het is als ZZP’er, kunnen we goed overweg. Zo kunnen we elkaar helpen.” Inmiddels is ze met haar bedrijf verhuisd naar een pand op bedrijventerrein Heteren, dealer geworden van een aantal grote merken en bezig met investeren in nieuwe apparatuur zoals een industriële borduurmachine. “Met behulp van het coachingstraject heb ik leren berekenen of dit een goede investering is. Opstarten kost veel geld en ook al moet je soms een sprong in het diepe wagen, je kan je geld maar een keer uitgeven.“

Blijf dromen

Blijf je energie krijgen van je eigen onderneming? Vergeet dan niet om jezelf doelen te stellen. Doelen moeten haalbaar zijn, het helpt je om ergens naartoe te werken. Het betekent niet dat je geen successen boekt als je de door jouw gestelde doelen niet haalt. Kijk terug naar de afgelopen periode om te zien welke vooruitgang je hebt gemaakt. Door regelmatig deel te nemen aan trainingen en cursussen zorg je dat je jezelf blijft ontwikkelen op verschillende gebieden.

Femke maakte een carrièreswitch en heeft nu een start-up in bedrijfskleding in Heteren (www.hendriksbedrijfskleding.nl). Ondernemersschool Overbetuwe helpt je graag om ook jou klaar te stomen voor het zelfstandig ondernemerschap. Schrijf je in voor de Ondernemersschool vanaf 3 september 2019 via www.overbetuwe.nl/ondernemersschool.

Meer weten over mij? Connectie maken? Samenwerken? Bekijk mijn LinkedIN profiel voor meer informatie of neem contact op!

Koffie staat altijd klaar!