Gehoorbescherming op maat nodig?

Dagelijks werken in een luidruchtige omgeving kan onomkeerbare schade aanbrengen aan het gehoor. Een tijdelijke oplossing hiervoor kan het gebruik zijn van bijvoorbeeld oorkappen of pluggs. Vaak irriteert dit op den duur het oor en is niet heel erg comfortabel. Helaas wordt daardoor de gehoorbescherming niet gedragen met grote gevolgen.

Schade aan het oor kan niet meer worden herstelt en brengt grote gevolgen met zich mee. Niet alleen slecht horen, maar bijvoorbeeld ook oorsuizen of tinitus geeft dagelijks ongemak en kan ook leiden tot arbeidsongeschiktheid.

Het onderstaande filmpje geeft goed beeld hoeveel impact gehoorschade kan hebben:

Otoplastieken in de bouw, logistiek en productiewerkzaamheden:

Het dragen van otoplastieken heeft vele voordelen vergeleken met andere soorten gehoorbescherming.  Oorkappen en universele oordoppen dempen al het geluid wat ervoor zorgt dat je ook je collega’s niet meer goed hoort. En dat niet alleen, ook waarschuwingssignalen worden gedempt.

Met oordoppen op maat heb je hier geen last van. Harde geluiden worden gedempt, terwijl het wel mogelijk is om je collega’s en belangrijke signalen nog gewoon te verstaan. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag door veilig en prettig werkt.

Onze otoplastieken worden gemaakt door middel van een speciale 3D techniek. Met onze 3D techniek zorgen we ervoor dat de otoplastieken precies op maat in het oor en gehoorgang passen.

Dit zorgt er niet alleen voor dat de oordoppen erg lekker zitten, maar het zorgt er ook voor dat het lekken van geluid geen kans krijgt. Geen harde geluiden dus die alsnog tot gehoorbeschadiging kunnen leiden. Met oordoppen voor de bouw weet je zeker dat je oren goed beschermd zijn tijdens al jouw werkzaamheden.

Communiceer veel je tijdens het werk? Dan kun je overwegen om te kiezen voor portofoon otoplastieken. Deze vorm van otoplastieken hebben een verbinding dat wordt aangesloten op een portofoon. Dit zorgt ervoor dat je goed kunt communiceren met je collega’s en tegelijkertijd je handen vrij hebt.

Wij komen aanmeten op locatie vanaf 5 personen. Bij ons in de showroom doen we dit vanaf 1 persoon, wel op afspraak.

Er zijn diverse mogelijkheden:

  • harde otoplastieken
  • zachte otoplastieken
  • slaap otoplastieken
  • otoplastieken met communicatie mogelijkheden en bluetooth

Er zijn diverse filter types die in de otoplastiek geplaatst kunnen worden. Welke gekozen wordt is afhankelijk van de mate van decibel welke gedempt moet worden en er nog geluid hoorbaar mag zijn, voor bijvoorbeeld communicatie.

Otoplastieken zijn handig in bijv; schietsport, motorrijders, bedrijven in bouw, logistiek en productie, muziekwereld, beveiliging etc.

OFFERTE OPVRAGEN

Wanneer is gehoorbescherming verplicht?

Een werknemer is verplicht gehoorbescherming te gebruiken als de dagdosis gemiddeld hoger is dan 85 dB(A).

Het gevaar van lawaaislechthorendheid begint bij werknemers bij 80 dB(A). Boven deze waarde moet de werkgever volgens de Arbowet gehoorbescherming aanbieden. De noodzaak van dit volume moet ook in de RI&E worden opgenomen. Er zullen dan ook maatregelen moeten worden getroffen.

Bij 83 dB(A) is het geluidsvolume twee keer zo hoog en mag een werknemer nog maar 4 uur zonder gehoorbescherming werken, waarbij er geen onacceptabel grote kans op gehoorschade mag bestaan. In de overige 4 uur mag dan geen hoog geluidsniveau meer voorkomen.

bron: https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/themas/arbowet–en–regelgeving