BORDUREN GEEFT NET DAT BEETJE EXTRA…

Wie op zoek is naar net dat beetje extra uitstraling komt vaak op borduren uit. Logo’s en texten krijgen net een mooiere uitstraling, het is sterk, verkleurt niet en overleeft vaak het kledingstuk. Zeker voor werkkleding is borduurwerk erg geschikt, wij werken met polyesther versterkt garen, welke zeer sterk is, en niet verkleurd.

WAAROP RAADDEN WIJ BORDUURWERK AAN:

– Softshell* / jassen
– Polo’s
– Truien, sweaters, hoodys/ fleece*
– Petten (versterkte petten)
– Overall
– Broeken

MINDER GOED GESCHIKT VOOR BORDUURWERK:

– Dunne of zeer rekbare t-shirts/ stoffen
– Regenkleding zoals regenpakken / broeken
– Kleine zakken (zoals borstzak) zijn niet goed te borduren hierin past de opspanring niet, deze zullen dan worden dichtgestikt.
– Softsheljassen en fleece zijn uitermate geschikt om te borduren omdat bedrukken hierop niet het gewenste resultaat geeft.

Onze ervaring is dat bedrukking op softshell op den duur loslaat of gaat doorbloeden. Fleece heeft zo een open structuur dat deze niet mooi bedrukt kan worden.

HOE GAAT BORDUREN TE WERK?

Van het eps/vector bestand wat door u aangeleverd word maken wij een borduurkaart; een bestand welke bestaat uit steken. Dit omzetten is nauwkeurig werk, niet alleen wordt er rekening gehouden met de stofsoort en backing, ook de steekrichting, soort steek, steekdichtheid en manier van borduren maken verschil. (en nog honderd andere kleine details)

Het kost gemiddeld 1 a 2 uur om een logo (afhankelijk van het logo) om te zetten in een goed bestand,dit bestand noemen we een borduurkaart en is ingericht op de machine waarmee wordt geborduurd. Dit is de reden waarom u geen borduurkaart van een andere leverancier kunt meenemen, hier kunnen wij niet mee werken, onze machine kan deze simpelweg niet lezen.

Een borstlogo en ruglogo zijn 2 verschillende borduurkaarten, de steken moeten worden worden veranderd omdat de letters groter worden en er dan anders geborduurd moet worden.

 

HOE GAAT BORDUREN TE WERK?

Hele kleine letters moeten soms vervallen in een borduurwerk. In tegenstelling tot bedrukking, zijn deze vaak niet meer te lezen als ze te klein worden waardoor onderschriften, zoals hiernaast ”arnhems groen’ helaas moest vervallen omdat de letters maar 5 mm klein werken bij het borstlogo.

Nadat de borduurkaart is gemaakt volgen een aantal proefborduringen, en hierop passen we het bestand aan mocht dat nodig zijn.

Is het goedgekeurd dan kunnen we het kledingstuk inspannen. Dit gebeurd met een soort hoepel waarin de stof word vastgezet. Onder de stof komt een backing (afhankelijk van de soort stof) om het borduurwerk wat stevigheid te geven en te voorkomen dat de stof gaat trekken.

Als de juiste garen zijn ingesteld, dan kan pas op start worden gedrukt en start het borduren.

PRIJZEN

Wat kost borduren? Dit lijkt een simpele vraag maar dat is het niet. De prijs van borduurwerk loopt nogal uiteen, dit heeft een aantal oorzaken:

– Hoe ingewikkeld is het logo: bestaat het uit meerdere kleuren, details?
– Hoeveel steken zitten er in het logo en hoe lang doet de machine erover? (ookwel looptijd genoemd)
– De afmetingen (deze bepalen ook het aantal steken / looptijd)
– Aantal stuks
– Locatie van borduurwerk (waar moet het logo komen? Is deze makkelijk inspanbaar?)

VIND JE HET LEUK OM TE ZIEN HOE WE BORDUREN? OP ONZE  YOUTUBE PAGINA EN INSTAGRAM POSTEN WE REGELMATIG HET PROCES!