BEDRUKKEN VAN TEXTIEL

 Textiel bedrukking

Zichtbaarheid van uw bedrijf, uw werknemers zijn het lopende visitekaartje. Het logo bedrukken op de kleding is een goede manier van herkenbaarheid creëren. Ook als u uw bedrijfskleding wil kunnen opvoeren als kosten bij de belastingdienst is er bedrukking van uw logo nodig, hier zijn regels voor opgesteld. Zo moet het totaaloppervlak van het logo 70 vierkante cm per kledingstuk zijn, lees meer over deze regeling HIER.

Om dit te bewerkstelligen zijn er (naast borduren) diverse manieren voor:

  • Zeefdruk; zeer geschikt voor grotere oplages ivm de instelkosten. Zeefdruk wordt merendeel gebruikt voor promotioneel textiel.
  • Flex transfer; goed geschikt voor logos die uit 1 kleur bestaan, niet chemisch gereinigd hoeven worden of op hete temperaturen gewassen hoeven worden.
  • Siliconen transfer (ook in full collor); raden wij aan voor werkkleding, gezien de hoge wasbaarheid. Deze transfer is uitbreidbaar met diverse opties; zoals brandvertragend, reflectie, antibleed (voor oa softshell, voorkomt doorlopen van kleuren).
  • Specials zijn ook mogelijk; zoals badges, geweven logos, sublimatie (ideaal voor sport) en vele andere opties.

Hoe werkt textielbedrukking?

Voor het mooi kunnen bedrukken hebben wij een EPS bestand van uw logo nodig. Wij kunnen helaas niks met een foto van uw logo, waarom niet?

Het logo moet worden omgezet in een snij bestand, of in geval van full collor moet deze worden geprint. Hiervoor is een goed bestand nodig zodat alle details en juiste kleuren mooi scherp worden overgebracht. Als wij gebruik maken van een JPG bestand dan zorgen de grote pixels ervoor dat het een korrelig geheel wordt, de snij-lijnen worden niet scherp en dat doet afbreuk aan uw logo en uitstraling. Heeft u dit bestand niet in het bezit? Degene die het logo voor u heeft gemaakt heeft dit bestand vaak wel, mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact met ons op voor een gepaste oplossing.

Nadat we hebben vastgesteld waar het logo moet worden aangebracht, de hoeveelheid en juiste kleuren wordt de bedrukking gemaakt of voor u besteld.

Onder hoge temperatuur en druk wordt de bedrukking op het textiel overgebracht, dit doen wij met een speciale pers op gemiddeld  150 graden Celsius (ligt aan soort transfer en textielsoort) en onder hoge druk. Hierdoor zie je tijdelijk de afdruk van de pers in het textiel, deze verdwijnt na het wassen.

Prijzen

Wat kost het bedrukken van mijn logo? Dit lijkt een simpele vraag maar dat is het niet:

De prijs van textielbedrukking loopt nogal uiteen, dit heeft een aantal oorzaken:

  • Hoe ingewikkeld is het logo: bestaat het uit meerdere kleuren, details?
  • Welke methode zijn geschikt voor uw logo?
  • Grootte
  • Aantal stuks

Daarom zullen wij altijd een aantal vragen stellen, u vragen het logo toe te sturen zodat wij een berekening kunnen doen.